Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1678

Cum a explicat guvernul majorarea bugetului Președinției și al altor instituții?

19 apr. 2022,, 14:00   Societate
3346 0

Majorarea prețului resurselor energetice a necesitat majorarea bugetului unor instituții ale statului, inclusiv al Președinției și Parlamentului Republicii Moldova.

Despre acest lucru au declarat la o conferință de presă Prim-ministrul Natalia Gavrilița și Ministrul Finanțelor, Dumitru Budeanschi. Acesta din urmă a adăugat că în unele instituții trebuie efectuate lucrări de reparație și banii vor fi folosiți în aceste scopuri.

"Multe instituții de stat au facturi mai mari la energie, iar creșterea bugetului este cauzată, printre altele, de aceste creșteri de prețuri", a explicat Natalia Gavrilița.

”Banii alocați suplimentar la unele instituții ale statului sînt pentru achitarea facturilor majorate la utilități. Acesta este principalul element de cheltuieli care a fost majorat. În același timp, altora le-au fost alocate fonduri pentru reparații, deoarece condițiile actuale de activitate lasă de dorit", a adăugat Dumitru Budeanschi.

După cum scrie aif.md, anterior, guvernul a decis să majoreze pentru anul 2022 bugetul președinției, parlamentului și altor instituții. În același timp, autoritățile îndeamnă cetățenii să "strîngă cureaua".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий