X 
Criza energetică stiri: 1684
Cutremure stiri: 284

Cum a decurs încorporarea în serviciul militar în termen

24 ian. 15:15   Societate
2000 1

În Armata Naţională, în perioada 23-24 ianuarie, curent, s-a desfășurat procesul de încorporare în serviciul militar în termen.

Potrivit şefului Centrului Gestionare Resurse de Mobilizare și a efectivului Armatei Naționale, colonel Octavian Druţă, pe parcursul celor două zile, au fost încorporați peste 700 de tineri, transmite jurnal.md.

Recruţii au trecut un examen medical preliminar, efectuată de către comisiile de specialitate de pe lîngă organele administrativ-militare teritoriale.

De asemenea, după repartizarea în unitățile militare, tinerii vor urma un curs de instruire iniţială cu durata de patru săptămîni, după care vor depune jurămîntul militar.

De menționat că în perioada 17-19 ianuarie curent, peste 500 de soldați care au executat serviciul militar în termen timp de 12 luni, au fost trecuți în rezervă.


În conformitate cu legislația în vigoare, procesul de încorporare în serviciul militar în termen se desfășoară de patru ori pe an.

Serviciul militar în termen în Armata Națională durează 12 luni, iar cel cu termen redus — 3 luni, pentru acesta fiind încorporați absolvenți ai instituțiilor de învățămînt superior.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий