COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum a ajuns Dumitru Robu procuror general interimar

Cum a ajuns Dumitru Robu procuror general interimar

După ce socialiștii au declarat de nenumărate ori că Dumitru Robu a fost numit procuror general interimar la insistența liderului Partidului Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, Maia Sandu oferă detalii din culisele selectării șefului interimar al Procuraturii Generale, scrie tv8.md.

Maia Sandu neagă că funcția a fost partajată politic și că Dumitru Robu ar fi „omul lui Năstase”.

Nu a insistat nimeni pe numele lui. A fost o listă de oameni care a fost analizată. A fost un concurs simplu. Nu am avut timp să analizăm foarte mult. Ne-am uitat la CV-uri. Colegii din Parlament s-au interesat pe surse dacă sînt corupți sau nu. Nu s-a partajat funcția”, a declarat Maia Sandu la „Cutia Neagră” de la TV8.


Vizavi de concursul organizat de Ministerul Justiției pentru preselectarea candidaților la funcția de procuror general, Maia Sandu afirmă că nu puteau fi acceptate rezultatele odată ce unii membri ai comisiei nu au fost obiectivi la punctare.

„Chiar dacă era o listă cu oameni onești, oricum Igor Dodon ar fi răsturnat această situație, pentru că e clar că nu are nevoie de un procuror independent”, bănuiește Sandu.

Amintim că de la concursul pentru preselecția candidaților la șefia Procuraturii Generale a pornit cearta între PSRM și Blocul ACUM. Guvernul Sandu și-a sumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, astfel încît premierul să poată înainta candidații Consiliului Superior al Procurorilor.

Socialiștii au înaintat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu, iar Blocul ACUM l-a acuzat pe Igor Dodon că nu-și dorește o reformă a justiției și un procuror independent.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load