Criza energetică stiri: 1523
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

Cum a activat Institutul de medicină Urgentă în timpul deconectării energiei electrice

24 noi. 12:31   Societate
1028 0

Administrația Institutului de Medicină Urgentă comunică că activitatea instituției, în perioada deconectării (aproximativ 2 ore) de la sursa centralizată de asigurare cu energie electrică, nu a fost perturbată, notează Noi.md

”În momentul deconectării s-a inclus automat generatorul electric al instituției medicale care asigura electricitatea pentru Blocul operator, toate secțiile de Terapie Intensivă cu un efectiv de 100 de paturi, secțiile Chirurgicale ale blocului nr. 4, Unitatea de Primiri Urgențe, cu toată infrastructura de tratament și diagnosticare prin metode imagistice (tomografie computerizată, rezonanță magnetică, radioinvestigații, USG, etc) și de laborator.

Pe parcursul zilei de 23 noiembrie 2022 (inclusiv perioada deconectării de la sursa centralizată de aprovizionare cu energie electrică) în cadrul Institutului de Medicină Urgentă au fost realizate toate cele 28 de intervenții chirurgicale de urgență și 51 de intervenții chirurgicale planice. O singură intervenție chirurgicală planică, stabilită pentru realizare la ora 15.00 a fost amânată pentru a doua zi. În dimineața zilei de 24 noiembrie 2022 această intervenție chirurgicală a fost efectuată cu succes. La moment toate subdiviziunile instituției activează în regim obișnuit”, se arată într-o notă emisă presei.

Reamintim că ieri din cauza deconectărilor masive a luminii, a fost dat peste cap traficul rutier în mun. Chișinău, oamenii s-au pornit pe jos spre case, iar șoferii au făcut coadă la benzinării.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав