AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 893
Criza energetică stiri: 725
Preşedintele stiri: 3204

Cultura și tradițiile moldovenești au fost prezentate în regiunea Kaluga

21 dec. 2021,, 13:00   Societate
1596 0

Diaspora moldovenească a participat la sărbătoarea naționalităților și confesiunilor religioase din regiunea Kaluga a Federației Ruse, prezentînd pe larg publicului cultura, tradițiile și obiceiurile poporului moldovenesc, relatează Noi.md

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Rusia, în special, ca parte activă a comunității din regiune, concetățenii noștri au participat la Festivalul naționalităților și confesiunilor religioase „Coroana prieteniei” din orașul Kaluga, fiind reprezentați de interpretele de muzică ușoară și populară Viorela Evseeva, Elvira Curiș și Luciana Andronic.

Cu această ocazie, reprezentantul Ambasadei a venit cu un cuvânt de salut pe scena evenimentului, în care a mulțumit autorităților locale pentru buna cooperare cu reprezentanții diasporei moldovene locale și a invitat pe toți cei prezenți să descopere Republica Moldova prin tradițiile, arta și poporul său.
La reuniunea diaporei din Kaluga s-au alăturat și membrii ansamblului de muzică populară și dans „Bucuria” din orașul Tarusa.

În cadrul vizitei sale la Kaluga, Sergiu Corcodel a discutat despre îmbunătățirea interacțiunii între Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă și diaspora moldovenească din regiunea Kaluga.

Cetățenii moldoveni au comunicat cu reprezentantul Ambasadei pe subiecte de ordin consular și cooperare culturală, diplomatul subliniind deschiderea misiunii diplomatice pentru interacțiunea cu toți cetățenii moldoveni, oriunde s-ar afla.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав