COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 604 909   INFECTAȚI 259 202(+154)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6255(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2827
Puterea stiri: 6435
Coronavirus stiri: 7307

Cu iahtul pe Nistru: Care este prețul excursiilor pe apă în acest sezon

30 aug. 2020,, 12:46   Societate
3148 1

Pandemia de COVID-19 nu a tăiat din cheful moldovenilor de a se odihni.

Dacă anii precedenţi aceştia alegeau să se odihnească pe litoralul turcesc, ucrainean, românesc sau bulgar, în acest an însă conaţionalii profită de ofertele din ţară. Mai nou, moldovenii pot face plimbări cu iahtul pe Nistru. Preţul unei călătorii variază de la cîteva sute de lei la cîteva sute de euro, notează publika.md.

În acest an la Molovata a apărut o nouă distracţie - călătoria pe Nistru cu iahtul. Vasul are o capacitate de şapte persoane.

Iurie Buhtuev, capăitanul iahtului:"sînt căpitan de vas de şase ani, de cînd am primit permisul. Am lucrat la Odesa, dar anul acesta deja muncesc aici. Pentru că granițele sînt închise am rămas aici să lucrez."

La bordul ambarcațiunii sînt toate cele necesare pentru confortul pasagerilor. Căpitanul iahtului mai spune că după fiecare excursie vasul e dezinfectat şi se respectă toate măsurile impuse în pandemie.


Iurie Buhtuev, capăitanul iahtului:"Acest iaht putem spune că este unul de lux. sînt două cabine. Una este chiar sub noi, iar alta e înăuntru. Vasul e dotat cu un generator. Poţi găti mîncare aici şi poţi privi televizorul."

În acest an şi agenţiile de turism şi-au lărgit spectrul excursiilor locale. Au devenit foarte populare şi călătorile cu vaporul la Vadul lui Vodă. Valeriu Ţurcanu este căpitan de 12 ani şi spune că ambarcațiunea i-a devenit deja a doua casă.

Valeriu Țurcanu, capitan al vaporului "Legenda":"Pe corabia asta am 12 ani de cînd lucrez şi îmi place lucru. La noi e 70 de lei ora, facem plimbări de la oprirea 30/31. În toată vinerea, sîmbăta şi duminica la ora 14.00"

Plimbările cu iahtul sau cu vaporul pot fi rezervate prin agenţiile de turism sau direct la căpitan. Excursiile organizate de companiile specializate includ cîteva mese, dar şi opriri pentru a vizita muzee sau alte obiective locale.

Ion Curmei, directorul unei agenţii de turism:"Deci avem cîteva variante printre care trei variante de vapor. Cu vaporul din Rezina care merge spre Ţîpova şi Saharna şi preţul este de 500 de lei. Doi este posibilitatea de a merge de la Vadul lui Vodă un alt tur pe Nistru. Preţul este de 300 de lei de persoană. Şi al treilea tur este la Molovata. Deci un tur mai select. Este vorba de un iaht pe Nistru."

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽