COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cu ce griji au intrat moldovenii în 2020

Cu ce griji au intrat moldovenii în 2020

Există cinci categorii majore de lucruri care îi îngrijorează cel mai mult pe moldoveni. Aproape 60% sunt îngrijorați de sărăcie, iar jumătate și de prețurile mari la bunuri și servicii.

Potrivit sondajului „Barometrul Opiniei Publice”, realizat în decembrie 2019, viitorul copiilor, corupția și șomajul sunt alte categorii care îi îngrijorează pe moldoveni.

De partea cealaltă, cetățenii sunt într-o măsură foarte mică îngrijorați de relațiile interetnice, calamități naturale, foamete, instaurarea unei dictaturi, izbucnirea unui război în zonă sau de lipsa încălzirii în perioada rece a anului.


Puțin peste un sfert din moldoveni sunt într-o oarecare măsură mulțumiți de felul în care trăiesc (28.3%), iar 34.8% – într-o oarecare măsură nu sunt mulțumiți. Ceea ce-i mulțumește mai mult pe cetățeni e propria locuință – peste 70%, transportul public, curățenia și îngrijirea localității și educația – aproape câte 50% din respondenți.

Ceea ce-i nemulțumește cel mai mult sunt: politica și nivelul veniturilor – circa 75%, asistența medicală, de asemenea, este un aspect ce nemulțumește într-o măsură mult mai mare decât mulțumește populația.

La nivel personal, respondenții consideră preponderent că viața lor este mai bună față de anul precedent.

  • La 28.2% există îmbunătățiri;
  • La 54.9% – situația a rămas la fel;
  • La 16.2% – situația s-a înrăutățit.

Aproape jumătate din respondenți (46.2%) consideră că situația lor personală va fi una mai bună și doar 10.5% consideră că ea se va înrăutăți. În același timp, 12.3% nu au putut răspunde la această întrebare.

Sondajul a fost efectuat în perioada 7- 23 decembrie, pe un eșantion de 1 187 de persoane și are o marjă de eroare de +/- 2,84%.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load