X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cu ajutorul unei imprimante 3D, un elev din Soroca a creat o mînă artificială

30 ian. 2023,, 07:32   Societate
3134 0

Robotica şi ingineria devin, în ultimii ani, domenii care atrag tot mai mulţi tineri, iar unii reuşesc să realizeze proiecte îndrăzneţe şi extrem de utile. Este şi cazul unui elev din municipiul Soroca.

Băiatul a creat o mână artificială pentru persoanele care nu au un braţ. Proiectul, realizat cu ajutorul tehnologiilor de imprimare 3D i-a adus un premiu important, transmite Tvr Moldova.

Artiom Onilov este pasionat de inginerie încă din copilărie. De câteva luni, fregventează Centrul FabLab în Soroca, un laborator cu zone de imprimare 3D şi electronică, unde-şi poate dezvolta abilităţile. Munca băiatului a dat şi primele roade. El a reuşit să creeze cel mai îndrăzneţ proiect al său, iar inventivitatea şi talentul i-au adus marele premiu în cadrul proiectului "Solidarity FabLab – Cunoștințe pentru viitor".

ARTIOM ONILOV elev: "Acest proiect rezolvă oamenilor cu dificultăţi care duc lipsa unui braţ pentru a-i ajuta să trăiască o viaţă normală. Îmi place foarte tare spiritul acesta tehnologic şi modern, suntem, de altfel, îmipinşi de a ajuta oamenii din jurul nostru, folosind tehnologiile inginereşti."

Pe lângă Artiom, Centrul este frecventat şi de alţi 14 tineri, toţi pasionaţi de inginerie şi robotică.


"Frecvent FabLab din luna mai, pentru mine înseamnă o experienţă noua care mi-a oferit posibilitatea de mă dezvolta multilateral. Niciodată nu m-am gândit că voi ajunge să lucrez la acest proiect."

"Pe parcursul lunilor trecute, împreună cu colega mea, am lucrat la proiectul: intersecţia inteligentă. Acesta având scopul de a soluţiona o problemă care în prezent e una gravă."

"FabLab este un loc cu noi tehnologii pentru un viitor mai bun şi mai modern."

Centrul FabLAB din Soroca şi-a deschis uşile în anul 2020.

VICTOR CIUVAGA mentor, FabLab: "Aici, ei învaţă cum acele deprinderi de programare pot fi folosite pentru a seta un circuit, învaţă cum pot modela în 3D un obiect şi apoi să-l dea la imprimantă, cum, spre exemplu, pot crea macheta şi să le decupeze ulterior la incubatorul laser."

11
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?