COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 613  INFECTAȚI 423 56 (+6199)   TRATAȚI 374 873     DECESE 10 584(+18)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 562
Coronavirus stiri: 7954

CSP a admis declarația de abținere a procurorului Vasile Plevan, desemnat să-l ancheteze pe Dumitru Robu

8 dec. 2021,, 11:16   Societate
1365 1

Consiliul Superior al Procurorilor a admis declarația de abținere a lui Vasile Plevan, desemnat să examineze cererea lui Igor Hlopețchi, privind pretinsele acțiuni ilegale ale procurorului general interimar Dumitru Robu, în legătură cu imaginile video care au apărut cu el numărând euro.

Angela Motuzoc, președintele CSP: "Declarația de abținere înaintată de către procurorul Vasile Plevan care a fost desemnat prin Hotărârea CSP din dată de 2 decembrie, pentru examinarea aspectelor invocate în adresarea avocatului Igor Hlopețchi cu privire la pretinsele acțiuni ilegale ale procurorului general interimar Dumitru Robu se va expedia pentru organizarea examinării competenței la Procuratura Anticorupție".

La data de 18 noiembrie, pe rețelele de socializare au apărut imagini video în care Procurorul General interimar a fost surprins în momentul în care ar fi primit bani. Dumitru Robu spune că în filmuleț încearcă să se interpreteze un act de corupție și a rugat CSP-ul să desemneze un procuror care va investiga circumstanțele cazului.

Totodată, la ședința de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor, s-a decis ca subiectul privind desemnarea unui candidat din partea CSP în componența Comisiei de Evaluare a performanțelor procurorului general să fie amînat pentru următoarea ședința, deoarece Consiliul nu a identificat încă un membru care să o înlocuiască pe Mariana Alexandru.


0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X