COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

CSM ia măsuri în contextul epidemiei de coronavirus

CSM ia măsuri în contextul epidemiei de coronavirus

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) anunță măsuri de precauție, în contextul epidemiei de infecție COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel, membrii CSM anunță că au ajuns la concluzia că este necesar o abordare coordonată în privinţa acestei situaţii, prin asigurarea implementării unitare a măsurilor de protecţie de către toate instanţele judecătoreşti din ţară, transmite NOI.md cu referire la cotidianul.md.

În acest sens, Consiliul Superior al Magistraturii recomandă o serie de măsuri de organizare a activității instanțelor:


– evitarea aglomerărilor de persoane în incinta instanţelor judecătoreşti;
– accesul justiţiabililor în incinta instanţei va fi permisă doar în baza citaţiei;
– restricţionarea accesului persoanelor care prezintă simptome de gripă sau răceală;
– primirea actelor de procedură se va realiza de persoanele desemnate, cît mai aproape de intrarea în incinta instanţei;
– circuitul documentelor se va realiza doar de persoana responsabilă astfel, evitînd implicarea mai multor persoane în desfăşurarea activităţii sus-menţionate;
– respectarea distanţei sociale de cel puţin 1 metru de la alte persoane;
– asigurarea măsurilor de protecţie corespunzătoare pentru fiecare categorie de personal, în special pentru personalul care interacţionează nemijlocit cu publicul;
– luarea măsurilor individuale de protecţie, respectînd regulile de igienă și a Recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

În context, CSM îndeamnă preşedinţii instanţelor judecătoreşti să întreprindă orice alte măsuri necesare privind activitatea instanţelor, în scopul protejării personalului şi prevenirii transmiterii noului Coronavirus.

Joi dimineață în Republica Moldova erau alte 30 de cazuri suspecte de coronavirus, pe parcursul zilei urmînd să fie prelevate teste la aceste persoane, a anunțat ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu.

Deocamdată rămîn patru cazuri confirmate, iar starea de sănătate a bolnavilor se îmbunătățește, a spus ministra.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load