TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

CSM anunță concurs pentru ocuparea unei funcții de judecător la Curtea Supremă de Justiție

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a anunțat concurs pentru suplinirea unui post vacant de judecător la Curtea Supremă de Justiție. Decizia a fost luată la ședința de marți, 13 octombrie.

Potrivit CSM, judecătorii care vor să fie promovați la Curtea Supremă de Justiție se vor putea înscrie în concurs după publicarea anunțului în Monitorul Oficial. În prezent, în Registrul candidaților evaluați care ar putea pretinde la această funcție sînt incluși 27 judecători, unii dintre care au fost promovați, deja, în alte funcții sau așteaptă să fie confirmați de Parlament sau președintele țării, transmite bizlaw.md.

Amintim că, anterior, CSM a anunțat concurs pentru ocuparea a două funcții de magistrate la Curtea de Apel Chișinău și alte cinci funcții la instanțele de prim nivel. De asemenea, a fost lansat concursul pentru ocuparea a șase funcții de vicepreședintela instanțe de prim nivel și instanțe de apel, dar și cel privind ocuparea a șase funcții de președinte de judecătorie.

Potrivit legislației în vigoare, în cadrul Curții Supreme de Justiție activează 30 de magistrați. Aceștia sînt numiți în funcție de către Parlament, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii. Instanța este condusă de un președinte și doi vicepreședinți.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load