COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

CSM a refuzat să transfere o magistrată la o altă judecătorie

CSM a refuzat să transfere o magistrată la o altă judecătorie

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au refuzat, în cadrul ședinței de marți a CSM, să o transfere pe judecătoarea Marina Curtiș de la Judecătoria Cahul, sediul Taraclia, la instanța din Criuleni sau la cea din Capitală.

Asta chiar dacă magistrata, care are cinci copii, locuiește cu familia la Chișinău și de trei ori pe săptămînă este nevoită să facă naveta la Taraclia, achitînd costurile de drum din cont propriu, transmite Anticorupție.md.

Magistrata Marina Curtiș nu are sancțiuni disciplinare. Ea a fost evaluată de Colegiul de Selecție și Carieră a Judecătorilorcu 57 de puncte. În același timp, Colegiul de Evaluare a Performanțelor Judecătorilor i-a oferit calificativul „bine” și a notat-o cu 69 de puncte.


În 2018 magistrata a luat în credit un apartament de 83 de metri pătrați, în Capitală, prin programul „Prima casă 3”. Precizăm că în Legea privind statutul judecătorului nu există mențiuni despre cheltuielile privind transportul și cazarea magistraților care activează în alte localități decît cele în care își au domiciliul.

Marina Curtiș a ajuns judecătoare de instrucție la Judecătoria Taraclia în 2012. Cinci ani mai tîrziu, ea a fost numită în fucția de judecător la Judecătoria Cahul, pînă la atingerea plafonului de vîrstă. În octombrie 2017 a fost transferată temporar la Judecătoria Criuleni, unde a activat pînă în ianuarie 2019, cînd a fost desemnată din nou pentru exercitarea atribuţiilor judecătorului de instrucţie de bază la Judecătoria Cahul în perioada de imposibilitate a magistratului Leonid Turculeț de a exercita atribuțiile de judecător de instrucție de bază, desemnat anterior.

Precizăm că în ședința de marți a CSM au fost examinate trei cereri de transfer ale judecătorilor. Plenul Consiliului a dat curs unei singure cereri și a propus preşedintelui Republicii Moldova numirea prin transfer, în funcţia de judecător la Judecătoria Ungheni, a magistratului Ion Ghizdari de la Judecătoria Bălți.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load