TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

CSM a prelungit concursul pentru alegerea a doi magistrați la Curtea Constituțională

CSM a prelungit concursul pentru alegerea a doi magistrați la Curtea Constituțională

Concursul CSM pentru desemnarea a doi judecători la Curtea Constituțională va fi prelungit pînă pe 23 iulie, iar alegerea se va face pe 30 iulie.


Decizia a fost luată, marți, la ședința CSM. Între timp, instituția urmează să elaboreze criteriile de selecție a celor doi magistrați, notează agora.md.


La ședință au fost prezenți candidații. Înainte de deliberări, magistrata Domnica Manole, care candidează la funcția de judecător constituțional, a cerut CSM să amîne examinarea subiectului respectiv, pentru ca societatea civilă să se expună cu privire la candidații înregistrați în concurs.


Dosarele persoanelor înscrise în cursă vor fi analizate de membrii CSM la 30 iulie, cînd se vor întruni în ședință pentru a desemna doi magistrați la Curtea Constituțională.


Amintim că 14 candidați s-au înscris în concursul, organizat de CSM pentru cele două funcții de judecător la Curtea Constituțională: Teodor Cîrnaț, Vladimir Grosu, Oleg Potîrniche, Sergiu Băieșu, Eduard Boișteanu, Mihai Corj, Tatiana Răducanu, Eduard Ababei, Ghenadie Eni, Iulia Sîrcu, Serghei Țurcanu, Domnica Manole, Alexandru Spoială și Andrei Coca.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load