Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

CSM a aprobat cererea de demisie a lui Mihail Macar din funcția

7 sep. 2021,, 09:24   Societate
1514

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au aprobat în cadrul ședinței de marți, 7 septembrie, cererea de demisie a magistratului Mihai Macar de la Judecătoria Hîncești.

„Cererea de demisie a fost aprobată cu șapte voturi pro”, a declarat președintele interimar al CSM, Dorel Musteață.

În 2017, Mihail Macar a fost numit printr-un decret al președintelui R. Moldova, pe un termen de patru ani, în funcția de președinte a Judecătoriei Hîncești.

Mihail Macar a fost vizat, recent, într-o anchetă a ZdG despre „Hoții de păduri”. Un fost pădurar a dezvăluit că „Toată ograda la președintele Judecătoriei Hîncești acasă este confecționată din buștenii colectați de mine”

În 2016, Anatolie Untu, actualul șef al Ocolului Silvic Bobeica, acolo unde a activat pînă în luna martie curent Vasile Frunză, pădurarul care a venit cu aceste acuzații, a fost concediat pentru că în urma unui control inopinat, la care a participat și Valeriu Munteanu, ministrul Mediului de atunci, în ocolul silvic pe care-l gestiona au fost depistate mai multe nereguli.


Asistat de avocatul Alexandru Macar, fiul lui Mihail Macar, președintele Judecătoriei Hîncești, Untu a fost însă repus în funcție prin hotărîrea Judecătoriei Hîncești din același an, menținută de CA Chișinău în 2017. Apoi a fost transferat la Ocolul Silvic Bobeica, unde activează și astăzi.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав