X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

CSJ respinge cererea de contestare a deciziei Comisiei Pre-Vetting depusă de un procuror

15 feb. 11:30   Societate
1474 0

Judecătorii Curții Supreme de Justiție (CSJ) au respins cererea de contestare depusă de procurorul Anatolie Gîrbu, care a participat la concursul pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), dar nu a promovat evaluarea reluată a integrității.

Completul de judecată menționează că în litigiu „nu se regăsesc temeiuri legale de a anula decizia Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor nr. 3 din 5 decembrie 2023”. „(…)

Completul de judecată special reţine că reclamantul nu a prezentat pe parcursul procedurii de evaluare, nici în faţa instanţei de judecată probe care ar răsturna situaţia constatată de către Comisia independentă de evaluare (…).

Decizia supusă controlului judiciar este emisă cu respectarea prevederilor legale, nefiind constatată existența unor circumstanțe care puteau duce la promovarea evaluării de către candidat, iar în cadrul procedurii de reevaluare nu au fost admise erori procedurale grave de către Comisia de evaluare, care să afecteze caracterul echitabil al procedurii de evaluare.

Astfel, cererea de contestare depusă de Anatolie Gîrbu cu privire la anularea deciziei este neîntemeiată și urmează a fi respinsă (…)”, se spune în hotărîrea instanței, notează Noi.md cu referire la ZDG.


Anatolie Gîrbu a fost numit în funcția de procuror în cadrul Procuraturii raionului Ungheni în decembrie 2005. Din aprilie 2023 acesta ocupă funcția de adjunct al procurorului șef al Procuraturii raionului Ungheni. Gîrbu a refuzat publicarea deciziei din 2 iunie 2023, potrivit căreia nu a promovat evaluarea. Anterior, acesta a solicitat să fie evaluat exclusiv în baza materialelor acumulate de Comisia Pre-Vetting, fără să participe la audieri în ședință publică.

Pe 5 decembrie 2023 a avut loc evaluarea reluată a lui Anatolie Gîrbu. Comisia a decis că acesta „nu întruneşte criteriile de integritate etică şi financiară”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?