Criza energetică stiri: 1772
Cutremure stiri: 386
Eurovision stiri: 424

CRJM a anunţat 7 priorităţi de reformă pentru următoarele 18 luni

21 dec. 2021,, 17:30   Societate
2360 1

Centrul de resurse juridice al Moldovei (CRJM) a anunţat 7 priorităţi de reformă pentru următoarele 18 luni şi şi-a exprimat disponibilitatea de a oferi analiză şi expertiză pe aceste aspecte legate de activităţile Ministerului Justiţiei.

După cum transmite Infotag, despre acest lucru s-a discutat ieri, la o întîlnire a reprezentanţilor centrului cu conducerea ministerului, relatează Noi.md cu referire la stiri.md.

Potrivit infornaţiei de pe site-ul CRJM, un subiect special de discuţie "l-au constituit direcţiile ce necesită intervenţii legislative, printre care se numără sancţiunile pentru corupţie, simplificarea procedurii penale, fortificarea drepturilor apărării, facilitarea motivării hotărîrilor judecătoreşti şi optimizarea hărţii judecătoreşti".

Ministrul justiţiei, Sergiu Litvinenco, şi secretarul de stat, Veronica Mihailov-Moraru, şi-au exprimat disponibilitatea de a sprijini priorităţile CRJM, menţionînd că "acestea se pliază" pe agenda ministerului, dar şi pe programul de guvernare asumat de Guvernul Republicii Moldova.

"În ianuarie 2022 vom avea mai multe iniţiative în cadrul cărora vom avea apela la expertiza venită din partea CRJM.


De asemnea, contăm pe sprijinul societăţii civile în procesul de evaluare externă a justiţiei pe care îl vom începe anul viitor", a declarat ministrul Sergiu Litvinenco.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий