TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Criză la CFM: 30 de milioane de lei pierduți doar din furtul de motorină

În anul 2020, întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova” a pierdut 30 de milioane de lei doar din furtul de motorină. Cel puțin asta susține deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Radu Marian, într-o postare pe Facebook.

Acesta a declarat că administrație Căii Ferate a adus întreprinderea la perzanie.

„Problemele Căii Ferate sînt vechi, dar sub conducerea lui Onceanu lucrurile au degradat în continuare. De exemplu, în anul 2020, conform unor informații din interior, întreprinderea a pierdut 30 de milioane de lei doar din furtul de motorină, pus la cale de o rețea infracțională. Onceanu a primit toate dovezile, însă nu a întreprins nimic. La indicația șefilor de la securitate internă a Căii Ferate, programul care monitoriza consumul de motorină a fost dezactivat, pentru că era un obstacol în realizarea schemelor”, a declarat Radu Marian.

Deputatul a menționat, că din cauza neregulilor depistate și a fraudelor, în februarie 2021, Banca Europeană pentru Investiții a suspendat acordarea unui credit de cîteva zeci de milioane de euro Căii Ferate, care ar fi putut soluționa problema angajaților întreprinderii.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load