TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Criza de la Teatrul de Operă și Balet, în atenția Ministerului Educației

Criza de la Teatrul de Operă și Balet, în atenția Ministerului Educației

Noua conducere a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării examinează în prezent problemele acumulate în activitatea Teatrul Național de Operă și Balet, iar în viitorul apropiat urmează să adopte anumite hotărîri.

După scandalul de vara trecută, cînd mai mulți artiști ai Teatrului, printre care marele tenor Mihai Munteanu, au fost concediați în mod arbitrar, a fost pusă în discuție demiterea șefului instituției, Ion Grosu. Cu toate acestea, fost conducere a ministerului de resort așa și nu a întreprins anumite măsuri.


Contactat de Noi.md, ministrul Educației, Corneliu Popovici, a menționat că în prezent situația de la Teatru este analizată, iar în scurt timp opinia publică va fi anunțată despre deciziile luate.

„Este în proces de examinare. Cred că într-o săptămînă o să fie clar. E o chestiune serioasă, trebuie să fie foarte bine fundamentată decizia”, a declarat Corneliu Popovici.

Totodată, urmează a fi analizată și problema excluderii din repertoriul Teatrului a operelor semnate de compozitorii moldoveni.

Comunitatea artiștilor autohtoni au semnalat în repetate rînduri că în ultimii 10 ani, operele naționale nu au mai fost puse în scenă. Directorul Ion Grosu a fost acuzat că decide după bunul plac ce spectacole să fie puse în scenă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load