TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Critici dure privind decizia Curții de Apel în cazul judecătorului Sternioală

Fostul secretar de stat al Ministerului Justiției, Nicolae Eșanu, afirmă că încheierea emisă ieri de Curtea de Apel Chișinău, prin care a fost suspendă decizia Consiliului Superior al Magistraturii pentru ridicarea imunității judecătorului Oleg Sternioală, cu ulterioara lui cercetare într-un cauză penală, este un non sens juridic.

„Am obosit să repet că suspendarea unui act care deja a produs efecte este un nonsens juridic. Sper că o să fie mai pe înțeles dacă o să adaug că asta ar echivala cu situația în care s-ar dispune că omleta este iarăși ou”, a comentat Eșanu pe Facebook.

Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat anterior solicitarea procurorului general de a-i ridica imunitatea judecătorului Oleg Sternioală, pentru ca acesta să poată fi cercetat într-un dosar penal pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari, scrie TV8.

Pe 4 noiembrie, Sternioală a fost reținut pentru 72 de ore, iar ulterior, instanța de judecată a respins demersal procurorilor de aplicare a arestului preventiv pentru Oleg Sternioală.

Procurorii caută din ce mijloace s-ar fi îmbogățit familia Sternioală care a acumulat venituri de circa șapte milioane de lei într-o perioadă relativ scurtă de timp și din ce surse acesta și-a cumpărat bunuri de lux, în valoare de 13,8 milioane de lei.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load