Coronavirus stiri: 8211
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 926

Crește numărul cazurilor de COVID-19; Vor fi introduse restricții?

29 iun. 07:40   Societate
4439

Deși înregistrăm o creștere a numărului de cazuri de COVID-19, deocamdată, nu există premise pentru a introduce restricții. O spune ministrul sănătății, Ala Nemerenco.

Potrivit șefei de la Sănătate valul de infectări înregistrat în mai multe state europene a ajuns în Republica Moldova, transmite Noi.md cu referire la IPN.

Potrivit ministrului sănătății, în perioada 20-26 iunie s-a înregistrat o creștere a cazurilor de COVID-19 cu 85%, fiind confirmate 465 de cazuri. De asemenea, au fost înregistrate și 4 cazuri de deces. Ala Nemerenco spune că este anticipat un nou val al pandemiei, care a atins deja cifre alarmate în Europa și care ajunge și în Republica Moldova.

„Este un comportament natural al virusului. Noi avem o creștere a numărului de cazuri mai întîrziată față de statele europene. Acum la noi ajunge ecoul valului din Europa”, a spus Ala Nemerenco în cadrul unei ediții speciale de la postul public de televiziune Moldova 1.

„Numărul de cazuri pe care îl avem încă nu ne determină să introducem nicio restricție, dar rămîne recomandarea de a păstra distanța, de ne spăla pe mîini, de a purta masca de protecție în spații închise aglomerate, de a dezinfecta suprafețele”, a mai spus ministrul sănătății.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав