X 
Cazul Șor stiri: 594

Creator de comori spirituale (FOTO)

21 mar. 2021,, 18:30   Societate
9960 0

Dumitru Costandachi este considerat meşterul care a reînviat arta sculpturii în lemn îmbogățind-o cu elemente tradiţionale moldoveneşti.

Pasiunea pentru prelucrarea artistică a lemnului, a moștenit-o de la bunei, pe care, ulterior, a dezvoltat-o la facultate, unde și-a îmbogățit cunoștințele, experiența și dibăcia. Fondatorul Școlii de Arte și Meserii "Meșterul Manole", domnul Constandachi aproape 6 ani, împreună cu elevii săi, a lucrat la reconstrucția mănăstirii Căpriana. Tot el a proiectat și a amenajat sălile de degustație de la Combinatul de Vinuri "Cricova".

Cum ne mărturisește domnul Constandachi într-un interviu: „Pentru mine cioplitul în lemn de la bun început a fost o misiune. Mi-am pus scopul să curăţ ornamentul geometric de influențe [străine], trebuie să păstrăm ce ne-au lăsat strămoşii şi să promovăm specificul nostru naţional ”.

Pentru a afla mai multe despre dibăcia și lucrările maestrului, vă îndemnăm să vizionați emisiunea „Tezaur - Dumitru Constandachi fondatorul Școlii de Arte și Meserii "Meșterul Manole"”.

Meșter popular, cioplitor în lemn,


Președintele Uniunii Meșterilor Populari

Chișinău

Tel mobil: (+373) 691 099 57

Adresă e-mail : ccbsmp@mail.ru

Email : umpmoldova@gmail.com

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?