TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Crăciunul, colindătorii și o rublă ruptă în două

De sărbători, toate drumurile duc acasă! Acolo ne simțim cel mai bine, avîndu-i pe cei dragi aproape. Asta mărturisește și eroina de astăzi a campaniei „Amintiri din copilărie” lansată de portalul de știri Noi.md.

Crăciunul, colindătorii și o rublă ruptă în două

Ce dor îmi este de anii copilăriei, cînd eram lipsită de responsabilități și puteam petrece toată ziua la săniuș fără să mă gîndesc că vine seara și trebuie să reușesc să le fac pe toate prin casă.

Eram tare năzdrăvană și de fiecare dată așteptam cu nerăbdare seara de Crăciun ca să pot merge cu vecina să colindăm și să adunăm dulciuri.

Pe cînd eram mică, nu așteptam cadouri sub brad, căci știam că Moș Crăciun nu are bani ca să le cumpere. Toată bucuria era să mergem cu colindatul prin sat, pentru a strînge colăcei, bomboane și niște copeici care după am fi putut să îi cheltuim pentru niște hăinuțe.


Pe cînd aveam 5 ani, iar prietena mea vecina avea 6, am mers pentru prima dată la colindat. Toți din mahala ne dădeau copeici, drept răsplată pentru colindul frumos al nostru. Ajunși în ograda primarului, am strigat la portiță și a ieșit soția primarului cu un coș mare cu de toate.

După colind, pe lîngă dulciuri de care nu mai văzusem am primit în dar și o rublă de hîrtie. Soția primarului ne-a spus să o împărțim între noi.

Ajunse acasă, am zis să împărțim copeicile adunate. Cînd am ajuns să împărțim rubla, vecina îmi spune că îmi dă 50 de copeici ca să își ia rubla. Eu indignată nu am acceptat, crezînd că vrea să mă amăgească am luat și am rupt bancnota în două și mi-am luat mie jumătate și i-am dat ei jumătate.

Amintirea rublei rupte în două mă face și azi să rînd.

Galina

Fii eroul Noi.md cu o amintire din copilărie. Te încurajăm să ne povestești​ și tu istoria ta de Crăciun.

O poți face pe adresa electronică editor@noi.md sau Facebook.com/NOI.md/, dar și Facebook.com/EchipaNOI.md/. Așteptăm cu drag istorioara ta!

La fel, poți publica istorioara pe paginaa ta, utilizînd hashtag #Noi_challenge.

Dar, cel mai important, dacă crezi că ai o istorie interesantă și nu dorești să îți divulgi identitatea, noi îți asigurăm acest secret, este nevoie doar să menționezi acest lucru.

Toate istoriile le poți citi aici.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load