COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2957
Puterea stiri: 6915
Coronavirus stiri: 7681

Cozi în fața unei cantine din capitală: Zeci de bătrîni au venit să-și ia mîncare acasă

29 dec. 2020,, 10:11   Societate
3297 5

Zeci de bătrîni stau la coadă, în fața unei cantine din Capitală, pentru a-și lua acasă de mîncare. Prin frig și ploaie, cu mult înainte de ora stabilită, bătrînii au început să se adune în preajma cantinei, pentru a fi siguri că le va ajunge și lor o porție de hrană.

Pentru unii, aceste alimente vor fi singurele bucate, pe care le vor avea pe masă, de sărbători, transmite tv8.md.

Tăcută și umilă, doamna Elena stătea în rînd la cantină, ca să ia de mîncare pentru ea și fiul său. Femeia spune că a fost lucrător medical timp de 65 de ani, dedicîndu-și toată viața pacienților. Acum, ea stă acasă și are grijă de fiul ei invalid. Pensia de o mie de lei nu le ajunge nici pentru medicamente, așa că mîncarea pe care o ia de la cantină le este de mare ajutor.

O altă doamnă pe nume Elena spune că a lucrat în calitate de profesoară, timp de 35 de ani, într-un sat de lîngă Tiraspol. Locuiește singură, deoarece copiii i-au plecat peste hotare. Pe masa de sărbătoare, va pune doar produsele pe care le-a primit de la fundația de caritate. Ea spune că banii din pensie trebuie să-i economisească la greu, ca să-i ajungă pentru medicamente. Pe cele necompensate nici nu le cumpără, mărturisește femeia.

„Economisesc și spun mulțumesc ospătăriei unde vin aici.”


„Alimentarea acum e foarte scumpă. E imposibil, 30 lei un kg de roșii.”

„Eu mă folosesc doar de medicamentele care mi le dau fără plată -compensate, dar care necompensate nici nu le iau.”

Această masa calda este asigurată de o fundație de caritate. Persoanele care doresc să participe la campanie fac cumpărături și lasă punga cu produse la ieșirile din magazine.

Ulterior, produsele alimentare sînt preluate de voluntari și transportate la cantinele fundației. Acolo se prepară mîncare caldă pentru cei nevoiași.

Zilnic, la cantină responsabilii fundației pregătesc mîncare pentru circa 200 de beneficiari.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽