Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

COVID-19 se retrage: Fără pacienți gravi internați în terapia intensivă

10 mai. 11:43   Societate
1800

Pentru prima dată după doi ani de pandemie nu sînt pacienți internați în secțiile de terapie intensivă COVID, anunță Boris Gîlca, șef al Direcției generale asistență medicală și socială.

„Urmărim în continuare numărul de infectări COVID. La moment, statistica este una foarte bună, fără pacienți gravi internați în terapia intensivă. La moment avem doar șapte persoane, pacienți internați în cele două instituții pentru pacienți depistați cu COVID”, a raportat șeful Direcției generale asistență medicală și socială, la ședința de astăzi a Primăriei.

La sfîrșitul anului 2019, începutul lui 2020, omenirea a fost lovită de pandemia de COVID-19. Timp de doi ani, majoritatea statelor lumii au impus și menținut restricții dure în vederea combaterii virusului, care muta de la un sezon la altul. În primăvara anului 2022, restricțiile au fost ridicate în aproape toate statele, însă specialiștii avertizează că virusul nu a dispărut, iar pandemia nu a luat sfîrșit.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав