COVID-19 în MOLDOVA

COVID-19: Moldova redevine lider în Europa după creșterea infectărilor

COVID-19: Moldova redevine lider în Europa după creșterea infectărilor

Republica Moldova a revenit pe primul loc în Europa la infectări cu COVID-19 printre țările europene mai mari de un milion de locuitori în săptămîna 20-26 iulie. Rata testelor pozitive a fost și ea foarte ridicată, depășind 25% în această săptămînă.

Moldova a înregistrat în săptămîna 20-26 iulie 2.054 de infectări cu COVID-19, o creștere semnificativă față de cea anterioară, cînd 1.598 de cazuri pozitive au fost depistate.

Astfel, cu o medie de 586 de cazuri la un milion de locuitori, Moldova revine printre liderii din Europa la infectări raportat la populație săptămîna trecută. Dintre toate statele europene, mai multe cazuri s-au înregistrat doar în Luxemburg și Muntenegru, ambele cu o populație de aproximativ 600 de mii de locuitori.


Într-un clasament al țărilor cu peste un milion de locuitori, Moldova este însă lider detașat, depășind și Macedonia de Nord (448 de cazuri la un milion de locuitori) și Bosnia Herțegovina (432 de cazuri la un milion de locuitori), țări în care lucrurile au stat mai prost în ultimele 3 săptămîni.

Extrem de îngrijorătoare este și rata foarte ridicată a testelor care se dovedesc a fi pozitive în Republica Moldova. Astfel, în săptămîna de referință, Republica Moldova a testat 7.924 de persoane la COVID-19, dintre care 2.054 au fost depistate pozitiv, adică o rată de 26%. Mai mult, duminică această rată chiar a depășit 29%.

Asta în condițiile în care, în prezent, media europeană a testelor pozitive este de sub 8%. Amintim că Moldova are una dintre cele mai mici rate a testării populației din Europa, după Ucraina și Albania, dar de departe cea mai mare rată a testelor care se dovedesc a fi pozitive – 22%.

Moldova a mai fost lider în Europa la infectări raportat la populație pe tot parcursul lunii iunie, dar înregistrase o diminuare a numărului de cazuri în primele săptămîni ale lunii iulie.

Mai este de precizat că raportarea în cazul Republica Moldova se face la o populație oficială de 3,5 milioane de locuitori, inclusiv Transnistria. Potrivit BNS, populația Republicii Moldova la începutul anului 2020 este însă de 2,6 milioane de locuitori.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load