COVID-19 în MOLDOVA

COVID-19: Mai multe persoane amendate pentru nerespectarea măsurilor de protecție

COVID-19: Mai multe persoane amendate pentru nerespectarea măsurilor de protecție

Nici nu e de mirare că nu mai scăpăm de coronavirus. Mulţi nu respectă normele de protecție împotriva COVID-19, de aceea, a crescut şi numărul sancţiunilor aplicate.

Potrivit Ministerului de Interne, în perioada 5 - 11 august au fost documentate 505 contravenții, mai multe decît în săptămînile anterioare.

Peste o sută de încălcări au fost depistate în unitățile de comerț, iar alte peste o sută în piețe. Oamenii legii au amendat atît agenți economici, cît și clienți. După statistica Ministerului de Interne, cele mai problematice sectoare sînt piețele, unitățile comerciale și locurile publice, transmite publika.md.

"Dacă vorbesc de locurile publice, aflarea în grupuri mai mari de trei persoane, portul obligatoriu a măștilor atunci cînd sînteți sigur că distanța socială nu poate fi respectată, vorbesc atît despre spațiile închise cît și deschise. Totodată, portul corect al măstilor de asemenea este o încălcare care se atestă cel mai des de către organele de poliție", a precizat Sergiu Golovaci, secretar de stat al MInisterului de Interne.

Situația rămîne alarmantă și în transportul public. În urma verificărilor efectuate de reprezentanţii Agenției Naționale de Transport Auto în autogari şi la companiile de taxi au fost documentate un şir de încălcări.

"S-au constatat abateri și anume supraîncărcarea mijloacelor de transport, călătoria în transportul public fără mască de protecție sau purtarea incorectă de către pasageri și conducători auto, lipsa sau insuficiența de protecție pentru angajații antrenați la prestarea serviciilor de transportul rutier de persoane", a precizat Sergiu Baltaga, reprezentant ANTA.

Şi controalele întreprinse de inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică s-au soldat cu aplicarea amenzilor unor agenţi economici. Au fost întocmite peste 70 de procese verbale, iar două frizerii și o unitate de comerț au fost închise pentru că proprietarii nu au asigurat respectarea măsurilor de protecţie împotriva COVID-19. Autorităţile de profil constată că măsurile de relaxare sînt percepute greșit atît de agentii economici, cît și de populație. Oamenii sînt îndemnaţi să ia în serios pericolul epidemiei de coronavirus.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri

Sondaj Toate

load