Preşedintele stiri: 3607

COVID-19: Canada anunţă încetarea restricţiilor sanitare la frontieră

28 sep. 2022,, 05:00   Societate
1394 0

Guvernul canadian a anunţat luni că sîmbătă vot înceta toate restricţiile sanitare la graniţe care vizează combaterea răspîndirii COVID -19 şi în special încetarea vaccinării obligatorii la intrarea în Canada.

"Credem că sîntem acum în măsură să ne modificăm abordarea frontierelor internaţionale", a declarat Dominic LeBlanc, ministrul Afacerilor Interguvernamentale, indicînd că "situaţia sanitară s-a ameliorat mult".

Prin urmare, călătorii nu vor mai avea obligaţia de a fi supuşi unui screening, plasaţi în carantina sau izolaţi.

Persoanele cu vîrsta peste 12 ani trebuiau anterior vaccinate pentru a intra în Canada sau să fie supuse unui test de screening înainte de intrare, la sosire şi să fie plasate în carantina timp de 14 zile.

Teste aleatorii au fost de asemenea în vigoare pentru cei vaccinaţi. În plus, Canada a impus purtarea măştii în avioane şi trenuri.

Potrivit guvernului canadian, transmiterea virusului are loc în principal în ţară. Cu toate acestea, purtarea măştii este totuşi recomandată pentru a preveni răspîndirea virusului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий