Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Costiuc a mers la Procuratură după ce i-a fost percheziționat copilul

7 feb. 15:29   Societate
1268

Liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, spune că ofițerii CNA i-au percheziționat copilul în drum spre școală. „Astăzi am fost audiat ca și părinte a unui minor care a fost percheziționat”, a spus acesta. Ion Cobîșenco, avocatul politicianului, a anunțat că a înaintat o plîngere către Procuratura mun. Chișinău, oficiul Buiucani, în temeiul ar. 179 Cod Penal care stabilește percheziția ilegală și art. 166 Prim Cod Penal care stabilește tortura.

„Organul de urmărire penală pe 12 ianuarie a efectuat percheziții la domiciliul lui Costiuc și în cadrul acelei percheziții a fost efectuată și o percheziție corporală asupra unui minor. În acest sens noi am înaintat o plîngere și așteptăm deja decizia”, a spus avocatul, transmite Noi.md cu referire la unimedia.

„S-a deschis un proces penal, urmează să fie audiați toți ofițerii și cei care au participat la acea percheziție”, a adăugat acesta.

La sfîrșitul săptămînii trecute, procurorii au cerut prelungirea mandatului de arest.


Vasile Costiuc a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile la data de 25 ianuarie, cînd Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia instanței de fond.

CNA și procurorii anticorupție au descins cu percheziții în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri de la Durlești, privind înstrăinarea frauduloasă a terenurilor. Drept urmare, liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a fost reținut, pentru 72 de ore.

Cu o zi înainte de reținere, Vasile Costiuc a vorbit despre situația din țară, într-un live pe Facebook. Acesta s-a referit la criza energetică, pașii greșiți pe care i-ar fi luat guvernarea, a ieșit cu acuzații către PAS, dar și a făcut noi dezvăluiri.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав