TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Coșmarul unor pacienți internați la spitalul din Ungheni: „Nu avem oxigen… ne lăsați așa chiar să murim”

O fostă profesoară infectată cu virusul COVID-19 a relatat cu lacrimi în ochi oroarea prin care trece ea și soțul, ambii fiind internați în Spitalul Raional Ungheni.

Cei doi sînt în stare gravă duc lipsă de oxigen. Instituția medicală are conturile blocate din cauza datoriilor, iar din lipsa de bani nu pot fi cumpărate buteliile de oxigen, potrivit protv.md.

„Noi sîntem doi la un aparat. Ne mîntuim cu totul. Vreau să răspundeți… pentru că ne lăsați așa chiar să murim. Vă rugăm frumos interveniți. Sunați pe la Ministerul Sănătății. sînt de două zile (n.r. în spital), mă simt foarte rău, dar bărbatul extraordinar de rău. Amorțesc mîinile. Se învinețesc picioarele. Vă rugăm, sunați la organele de resort să ia măsuri. sîntem la un apărat și acesta este gol. Nu avem oxigen. Acesta este spital? Pentru aceasta am muncit o viață întreagă în pedagogie, ca acum să nu se uite nimeni. Am educat parlamentari care să-și bată joc de noi, să ne lase să murim cu zile”, a relatat femeia.

Potrivit șefului secției Covid-19 din cadrul instituției, acum medicii se află în situația cînd trebuie să aleagă cărui pacient să-i pună masca cu oxigen. În prezent, sînt conectați 17 pacienți, pe cînd de această procedură ar avea nevoie 39 de persoane. „Nu avem oxigen de ajuns. Punct de oxigen din care pacientul să respire nu are”, a spus un lucrător din cadrul instituției.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load