X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4154

Corneliu Popovici: ”Multe dintre inițiativele care au fost lansate au fost formulate anterior”

22 iul. 06:30   Societate
5461 0

Cea mai mare problemă a politicienilor de la noi care ajung în anumite funcții în stat este faptul că vor să intre în istorie prin inițiativele și reformele care vor să le facă în anumite domenii, dar nu recunos faptul că multe dintre aceste reforme au fost gîndite și formulate pînă la ei.

Declarația aparține fostului Ministru al Educației, Corneliu Popovici, și a fost făcută în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra”, notează Noi.md.

”Multe dintre inițiativele care au fost lansate și implementate au fost formulate anterior. Problema este cum sînt implementate ele. De exemplu, inițiativa de admitere electronică, ea a fost gîndită cu mult timp înainte, inclusiv în perioada în care eram eu la Minister. Necesitatea unei reforme în învățămîntul superior, de asemenea, a fost discutată inclusiv de către mine cu donatorii internaționali. Noi am ajuns la concluzia că este nevoie de o consolidare a sistemului, de o reformă adevărată, veridică, noi am obținut anumite surse de la Banca Mondială, care acum se valorifică, dar modul cum se realizează aceste inițiative, proiecte formulate încă pe timpuri la minister, aici este problema. Aici este problema cea mai mare. Am impresia că unica metodă de așa numita reformă este închiderea sau optimizarea, ceea ce nu este corect. Sînt multe alte metode de a consolida sistemul nostru”, a declarat Popovici.

Totodată, acesta a menționat că cea mai mare problemă a funcționarilor de stat este dorința de a intra în istorie, neglijînd munca predecesorilor.

”Este o maladie a sistemului nostru politic și o manifestare a infantilismului politic. Fiecare persoană care intră în funcție încearcă să intre în istorie printr-o anumită reformă și această maladie numită reformă cronică, dacă vine un ministru nou el de fiecare dată vrea să înceapă de la zero. De aceea toate aceste inițiative falimentează și nu aduc nicio plusvaloare sistemului nostru educațional, din contra, îl falimentează. Există o altă problema foarte mare și anume lipsa de continuitate instituțională, cei care vin nu doar că vor să creeze ceva nou dorind să intre în istorie, ci au o atitudine neglijentă față de ceea ce s-a creat pînă la ei. Acest lucru caracterizează sistemul nostru de administrație și nu este benefic pentru Republica Moldova”, a precizat fostul Ministru al Educației.

10
3
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав