Corneliu Popovici: "Alfabetizarea este o componentă fundamentală a viitorului pe care ni-l dorim"

8 sep. 13:15   Societate
12484 0

Corneliu Popovici, fostul ministru al Educației, a venit cu un mesaj în rețelele sociale în contextul marcării astăzi a Zilei Internaționale pentru Alfabetizare.

"Această zi ne oferă oportunitatea de a reflecta asupra modului în care politicile educaționale pot aborda problemele cronice care afectează sistemul nostru de învățămînt, cum ar fi reformele inadecvate, birocratizarea excesivă, politizarea, remunerația scăzută a cadrelor didactice, deficitul de profesori, subfinanțarea accentuată, reorganizarea sau închiderea școlilor, și multe altele", se arată în mesajul lui Corneliu Popovici, notează Noi.md.

Potrivit fostului ministru al Educației, această zi este o oportunitate de a conștientiza inacceptabilitatea economisirii pe seama viitorului copiilor și a părinților lor, precum și sacrificarea educației întregii generații.

"Alfabetizarea reprezintă un element esențial în lupta împotriva sărăciei, în promovarea egalității de șanse și în asigurarea unei dezvoltări durabile. Este o componentă fundamentală a viitorului pe care ni-l dorim pentru societatea noastră.

În absența unor politici educaționale adecvate, există riscul să regresăm în era analfabetismului, ceea ce ar afecta grav perspectivele a mii de tineri, lăsîndu-i fără un viitor sigur. Este crucial să investim în educație și să lucrăm împreună pentru a oferi tuturor copiilor șansa la o educație de calitate, care să le deschidă ușile spre un viitor mai bun", a punctat Corneliu Popovici.

13
1
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?