Preşedintele stiri: 3600

Corman: Revenirea moldovenilor acasă nu e neaparăt să se întîmple (VIDEO)

8 sep. 2014,, 07:00   Societate
5121 3
Foto: viza.md
„Pentru ca moldovenii să se întoarcă acasă este nevoie ca majoritatea cetăţenilor din Moldova să trăiască mai bine, să se simtă mai confortabil în ţara lor, să aibă un trai mai decent șisalarii mai bune.

Atunci vor fi create condiții cel puțin ca și cei de peste hotare să se gîndească dacă este cazul să revină acasă ceea ce nu neaparat trebuie să se întîmple fiindcă avem și exemplul altor țări, Lituania, de exemplu, cu o jumătate de milion de cetățeni care au părăsit țara. Și chiar dacă Lituania astază este o țară modernă, dezvoltată, membră a UE, nu înseamnă că toți revin acasă. Da cel puțin se crează condiții.» - a declarat președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, pe parcursul discursului său rostit în fața diasporei moldovenești cu ocazia desfățurării lucrărilor Conferinței Deschise „Republica Moldova 2020”, organizată atît de către un grup de moldoveni din străinătate, cît și de acei moldoveni care au revenit recent în Republica Moldova.

Reamintim că portalul Viza.md a realizat un sondaj: «Сum credeți peste cît timp va începe revenirea migranților moldoveni în Patrie»
Conform rezultatelor înregistrate:
- 6,06 % au bifat 3-5 ani
- 14,62% consideră că în 10 -15 ani
- 69,52 % au marcat Niciodată
-6,15 % Nu știu și 3,65% Nu le pasă

Rezultatele sondajelor realizate de VIZA.md, precum și comentariile partenerilor și invitaților noștri pot fi vizualizate AICI.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий