Copilul și soarele: cum construim o relație frumoasă și sigură? ©

Copilul și soarele: cum construim o relație frumoasă și sigură?

Vara e deja aici și fie că copilul tău își petrece vacanța în curtea blocului, la țară la bunei sau veți ajunge împreună pe litoral, protecția solară este una de importanță majoră în sezonul estival.

Mai jos venim cu un șir de recomandări ce țin de îngrijirea și protejarea pielii copiilor pe timp de vară.

 1. Cel mai evident sfat este să evitați soarele. Explicați copilului că soarele poate dăuna, iar pielea este prima care suferă din cauza razelor solare. Căutarea umbrei este cea mai sigură cale de a reduce expunerea la soare. Planificați împreună activitățile în aer liber pentru dimineața devreme, după-amiaza târziu sau seara pentru a împiedica expunerea la soare în timpul amiezii, când razele dăunatoare ale soarelui sunt cele mai puternice.
 2. Atrageți o atenție deosebită hainelor de vară. Copilul dumneavoastră ar trebui să poarte o pălărie cu boruri largi pentru a-și umbri fața, gâtul și urechile. Șapca de baseball poate părea cool, dar acestea lasă gâtul și urechile expuse razelor solare. Optați pentru tricouri si pantaloni din bumbac ușor. Iar dacă sunteți pe plajă e bine ca copilul să poarte un tricou, deoarece umerii sunt deosebit de vulnerabili și se ard rapid.  Tricourile și costumele de protecție din Lycra, sau un amestec de Lycra și nailon, sunt foarte practice și se găsesc în supermarketuri sau magazine sport. Acestea blochează o cantiatate mai mare de raze solare decât tricourile obișnuite. Acestea pot fi purtate și în apă, și se usucă rapid.
 3. Ochelarii de soare pentru copii pot părea un accesoriu neimportant, însă adevărul e că se recomandă purtarea ochelarilor de soare cu sticlă calitativă polarizată de la cea mai fragedă vârstă.
 4. Deseori copiii nu recunosc setea, mai ales atunci cand sunt ocupati cu distractia, ceea ce îi face deosebit de vulnerabili la deshidratare, mai ales în zilele toride de vară. Asigurați-vă că copilul dumneavoastră are la îndemână o sticluță cu apă din care să bea periodic. Evitați sucurile acidulate și cu un conținut ridicat de zahăr. În schimb optați pentru apa plată cu un amestec de pomușoare sau un pic de suc de lămâie.
 5. Și în sfârșit cel mai important aliat în lupta cu razele nocive este crema de protecție solară. Acest produs este mai mult decât un trend cosmetologic. Este o necesitate absolută  pentru adulți, nemaivorbind de copii, care au pielea mult mai subțire și delicată, și respectiv mai vulnerabilă în fața luminii solare. Iată la ce trebuie să atrageți atenția când alegeți o cremă cu factor de protecție pentru copilul dumneavoastră:
 • Mai întâi testați crema SPF pe o parte mică a pielii. În mod normal aceasta ar trebuie să se absoarbă rapid. În caz că observați iritații și/sau roșeață spălați bine cu apă. Poate fi o reacție alergică la unul din componente și ar trebui să încercați un alt produs solar. 
 • Ca procedura de aplicare să fie mai distractivă, ”desenați” cu crema SPF pe fața, brațele, spatele copilului, după care o repartizați uniform. Copilul va accepta ușor rutina de protecție solară dacă îi va fi explicat că crema sau loțiunea sunt ”scutul” ce îl protejează de razele-”dușman” ale soarelui.
 • Brandul autohton Viorica a elaborat o gamă de produse de protecție și îngrijire de după expunerea la soare. În dependență de nivelul de penetrarare e dermei, razele solare sunt de două tipuri – UVA și UVB. Produsele din seria SOLAR de la Viorica asigură protecția de ambele tipuri de raze.
 • Factorul de protecție 10, 30 și 50 indică nivelul de protecție în raport cu timpul de expunere la soare. Pentru copii, SPF 30 este un factor optim. Nu uitați să reaplicați crema periodic.
 • Un atu al cremelor SOLAR este rezistența la apă și lipsa ingredientelor nocive, cum sunt Ethylhexyl dimethyl Para-aminobenzoic Acid (PABA), Butyl Methoxydibenzoylmethane, Octocrylene, Cerium oxide.
 • Pe lângă faptul că aceste produse protejează de UVA și UVB, ele sunt formulate cu ingrediente naturale ca extractul din frunze de mentă și D-panthenol-ul, care hidratează, regenerează și au un efect răcoritor asupra pielii delicate a copiilor.
 • Aplicați crema pe tot corpul, chiar și sub haină, dar insistați mai ales pe porțiunile neacoperite și pe față.
 • Crema de după plajă SOLAR cu o formulă delicată și naturală se pretează perfect și pielii copiilor, fiind formulată cu extract de gălbenele, ulei de floarea soarelui, extract de romaniță și salcâm alb.

Pentru ca vara să fie mai frumoasă protejați pielea de razele ultraviolete, beți multă apă, consumați legume și fructe și zâmbiți cât mai mult!

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Mai multe

Sondaj Toate

load