TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Copiii moldovenilor din diasporă, invitați să se înscrie la Programul DOR, ediția 2020

Copiii și tinerii moldovenilor din diasporă sînt invitați să se înscrie la cea de-a VIII-a ediție a Programului *Diasporă*Origini*Reveniri 2020 (DOR), lansată de Biroul Relații cu Diaspora.

Pentru a participa la Programul DOR, candidații urmează să întrunească următoarele condiții: vîrsta de 12-17 ani; abilități de comunicare în limba romînă; creativitate, artistism și deschidere pentru cunoștințe noi.

Locurile vor fi completate pe măsura înregistrării, conform principiului „primul venit, primul servit”. Prioritate va fi acordată candidaților care participă pentru prima dată la program, dar și reieșind din rezultatele concursului de creativitate, transmite NOI.md cu referire la ziarulnational.md.

Copiii și tinerii din diasporă vor fi selectați în urma unui concurs în cadrul căruia vor argumenta motivul care i-a determinat să aplice la Programul DOR 2020. Concurenții își vor prezenta lucrările prin înregistrări video de maximum 2 minute.

Programul DOR se va desfășura în perioada 10-20 august 2020 și are drept scop consolidarea legăturilor emoționale, culturale și de identitate ale copiilor și tinerilor din diasporă cu țara de origine.

La tavăra din august vor participa și copii din R. Moldova. Aspiranții de aici vor fi selectați în urma unui concurs în cadrul căruia vor exprima într-o formă artistică conceptul de DOR în raport cu migrația – plecarea din țară, revenirea, păstrarea legăturilor spirituale și sentimentale cu patria (cu prietenii și cei dragi, cu satul sau orașul de origine), neamul și valorile lui perene. Astfel, concurenții vor avea libertatea să aleagă între eseu (maximum 1 pagină), poezie, fotografie (sau colaj foto), desen/pictură, cîntec, filmuleț video (maximum 2 min.) sau, eventual, o altă formă de exprimare artistică.

Participarea la programul DOR este gratuită, toate cheltuielile fiind acoperite din bugetul de stat, participanții urmînd să acopere doar cheltuielile de călătorie spre și din Republica Moldova.


Înscrierea la DOR se va efectua în perioada 10 februarie – 10 aprilie 2020. Copiii și tinerii din diasporă, la fel ca și cei din Republica Moldova, care întrunesc condițiile de participare, se pot înregistra on-line pe pagina web a programului: www.dor.md, la rubrica APLICĂ AICI.

Dosarele depuse vor fi evaluate de către o comisie mixtă, iar rezultatele vor fi anunțate pe data de 1 mai 2020.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load