COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Copiii - expuşi riscurilor în condiţii de izolare la domiciliu în perioada carantinei

Copiii - expuşi riscurilor în condiţii de izolare la domiciliu în perioada carantinei

Copiii sînt expuşi mai multor riscuri în condiţiile actuale de izolare la domiciliu, printre acestea fiind abuzul şi violenţa în familie din cauza stresului provocat de noile condiţii.

Maturii, indiferent dacă sînt părinţi, profesori, vecini trebuie să fie extrem de atenţi şi să raporteze aceste cazuri către instituţiile specializate, a declarat pentru Radio Moldova Rodica Coreţchi-Mocanu, coordonatoarea programelor de asistenţă a copiilor victime ale abuzului în cadrul Centrului Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii, transmite trm.md.

„Circa 80% din cazurile de abuz emoţional asupra copiilor se întîmplă în familie. În această perioadă sînt mai multe riscuri pentru copii: anxietate, frica de boală, frica de separare de părinţi, creşte riscul de intoxicare cu dezinfectanţi, pentru că părinţii nu sînt totdeauna atenţi. Unele riscuri pot fi îndepărtate de părinţi printr-o supraveghere mai atentă a copiilor. Dar sînt situaţii cînd părinţii nu pot face faţă acestei situaţii, pentru aceasta vin ca sprijin organizaţii ce oferă suport on-line, inclusiv cum să gestioneze toate situaţiile. Este important rolul părintelui ca protector, dar este important ca rudele, cadrele didactice, vecinii să fie foarte atenţi la cazurile de abuz care trebuie să fie raportate”, a menţionat Rodica Coreţchi-Mocanu.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load