COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2955
Puterea stiri: 6782
Coronavirus stiri: 7603

Copii hrăniţi cu peşte plin cu viermi la o grădiniţă în Chişinău. Reacţia şefei DGETS

5 aug. 2019,, 16:57   Societate
2777 0

Șefa Direcției generale educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău, Rodica Guțu, susține că cazul din grădinița nr.177 din sectorul Ciocana al capitalei, unde copiii ar fi fost alimentați cu pește infectat cu viermi, a avut loc acum trei luni.

De asemenea, Guțu a subliniat faptul că produsele alterate nu au ajuns pe masa picilor, iar ANSA a fost sesizată.

„Eu nu pot să comentez informațiile care le aduce doamna. Vreau să vă informez că în fiecare instituție de învățămînt, prin ordinul directorului, se constituie o comiesie de triere care este responsabilă de preluarea produselor alimentare. Direcția generală organizează raiduri inopinate în toate tipurile de instituții pentru a verifica calitatea produselor. Fiecare director este responsabil pentru calitatea produsului recepționat. În acest caz noi am sesizat ANSA, iar produsul nu a ajuns pe masa copiilor. Cazul a avut loc aproximativ acum trei luni”, a declarat șefa DGTES, Rodica Guțu, în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor municipale.

Amintim că reprezentanții ANSA, ANSP, AAP și CNA au fost convocați de urgență în ședință la Președinție. Asta după ce o fostă directoare a grădiniței nr.177 din sectorul Ciocana, Chișinău, care a fost concediată pentru că a încercat să se opună modului în care Direcția educație Ciocana organizează achizițiile de produse alimentare pentru hrana copiilor în grădinițe, a ținut să bată alarma.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽