COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171 INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6738

Copaci doborîți și subsoluri inundate, în urma ploii de ieri

7 aug. 12:45   Societate
1396 0

În urma ploilor înregistrate pe teritoriul țării, pe data de 6 august, salvatorii au fost solicitați în mai multe localități din țară.

Astfel, angajații IGSU au intervenit în 17 cazuri pentru a efectua lucrările de defrișare, după ce rafalele de vînt au doborît mai mulți copaci în raioanele Ștefan Vodă, Dubăsari, Cimișlia, Strășeni, dar și în municipiul Chișinău.

De ajutorul salvatorilor a fost nevoie pe strada Doina Şi Ion Aldea-Teodorovici 11/1, unde un arbore a căzut peste un autovehicul, iar pe strada, str. Octavian Goga 26, au fost efectuate lucrări de defrișare a copacului căzut peste carosabil și peste automobilul.

Totodată, angajații IGSU au intervenit pentru a defrișa crengile de pe firele electrice a unui troleibus pe strada Alexandr Puşkin.

În același timp pompierii au efectuat 30 de intervenții la pomparea apei din beciurile și subsolurile din mai multe gospodării, care au fost inundate în urma precepitațiilor abundente în raioanele Hîncești, Cimișlia, Orhei, Anenii Noi, Dubăsari, Strășeni, Ialoveni, Leova, Criuleni, precum și în municipiul Chișinău.


În raionul Hîncești, satul Pogănești, pompierii au evacuat 520 tone de apă din subsolurile a șapte gospodării și 95 tone de apă din subsolurile a două case de locuit din localitatea Bălceana.

În Strășeni, angajații IGSU au pompat circa 300 tone de apă. Iar, la Ialoveni, localitatea Cigîrleni s-au efectuat lucrările de pomparea apei în volum de 60 de tone din subsolurile a trei gospodării.

În capitală, comuna Trușeni, pompierii au pompat 25 tone de apă dintr-un beci, dar și din subsolul a unei case de locuit în volum de 50 de tone.

Conform IGSU, în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 116 situații de risc inclusiv intervențiile efectuate în urma condițiilor meteorologice nefavorabile.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽