TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Copaci doborîți, case fără acoperiș și livezi afectate. Bilanțul ploilor de ieri

Potrivit informației Inspectoratului General pentru Situații de Urgență oferită de subdiviziunile teritoriale, în urma ploilor torențiale înregistrate pe 8 și 9 august, au fost prejudiciate mai multe localități din țară.

Din cauza rafalelor de vînt, mai mulți copaci au fost doborîți în Anenii Noi, Cimișlia, Strășeni și Edineț.

A fost necesară intervenția salvatorilor pentru a defrișa arborii căzuți. În orașul Cimișlia un copac uscat a fost doborît de vînt și risca să cadă peste un pilon electric. Pompierii au efectuat lucrări de înlăturare a copacului, fără ca rețelele electrice să fie afectate.

Conform datelor înregistrate de Comisiile pentru Situații Excepționale teritoriale, precipitațiile care au avut loc pe data de 8 august au afectat 23 hectare de livezi de măr și 48 hectare de porumb în satul Sturzovca din raionul Glodeni, dar și 3,5 hectare de livezi în preajma orașului Edineț.

Totodată, la Edineț în urma ploilor torențiale însoțite de vînt puternic și grindină au fost smulse 47 foi de ardezie de pe acoperișurile a două case de locuit din satul Buzdugeni, dar și de pe acoperișul unui bloc locativ din municipiul Edineț.


În satul Burlănești, peste 500 foi de ardezie au fost smulse de vînt de pe acoperișurile mai multor depozite de cereale.

Comisiile pentru Situații Excepționale raionale continuă să lucreze în nordul țării pentru estimarea prejudiciilor materiale.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load