TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cooperarea moldo-letonă, discutată de șefii pe domeniile de frontieră

Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Letonia în Republica Moldova, E.S. Uldis Mikuts.

Interlocutorii au remarcat cooperarea îndelungată și fructuoasă dintre autoritățile de frontieră ale Republicii Moldova și Republicii Letone, care își are debutul odată cu semnarea la 28 august 2005 a Acordului de cooperare între Serviciul Grăniceri al Republicii Moldova și Serviciul Pazei Frontierei de Stat al Republicii Letonia. În cei 14 ani de cooperare, au fost realizate mai multe proiecte comune, în deosebi fiind punctat suportul oferit de autoritățile letone în dezvoltarea componentei chinologice a Poliției de Frontieră. Totodată, șeful IGPF a apreciat aportul adus activității de frontieră în urma dotării cu tehnică specială de lucru provenită din donațiile letone, în acest sens s-a făcut referințe la ambarcațiunile care sunt utilizate la securizarea frontierei acvatice.

Părțile au discutat și prospectul dezvoltării conceptului de comunicare strategică în Republica Moldova. La acest subiect, partea letonă a precizat că în comun cu Ambasada Marii Britanii vor acorda suport pentru desfășurarea în luna octombrie 2019 a unei conferințe pe acest domeniu, având drept scop familiarizarea autorităților naționale cu acest concept.

De asemenea, reprezentanța letonă și-a exprimat disponibilitatea de a se împărtăși cu experiența în domeniile de interes pentru Poliția de Frontieră, printre care dezvoltarea continuă a chinologiei și implementarea sistemului de informații în avans despre pasageri.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load