TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cooperare moldo-elvețiană pentru dezvoltarea sistemului de sănătate din Moldova

A fost semnat Memorandumul de Înțelegere între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Elvențiană pentru Dezvoltare și Cooperare privind asigurarea implementării cu succes a fazei întîi a proiectului "Progresul cu privire la acoperirea universală cu servicii de sănătate în Moldova".

Acest memorandum va permite populației Republicii Moldova să beneficieze de asistență medicală de calitate cu o protecție financiară adecvată, transmite Noi.md.

Proiectul are drept scop îmbunătățirea coordonării și distribuției resurselor și serviciilor asistenței medicale la nivel local, implicarea beneficiarilor de servicii medicale și societatea civilă în guvernarea și supravegherea reformelor de sănătate, cu accent pe cheltuielile pentru sănătate, dar și alocarea corectă a resurselor financiare ale asigurărilor obligatorii de asistență medicală pentru a acoperi un pachet de beneficii de sănătate bazat pe dovezi.

Proiectul cuprinde două componente, una cu privire la acoperirea universală cu servicii de sănătate în Moldova, ce este strîns legată de proiectul “Modernizarea sectorului sănătății în Republica Moldova” implementat de Banca Mondială (BM) și, totodată, componenta de proiect ce prevede echitate în sănătate prin responsabilitate socială, implementată de către Crucea Roșie Elvețiană (CRE).

Proiectul va acționa prin intermediul grupurilor naționale de lucru existente sau va facilita, la necesitate, crearea unor astfel de grupuri.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load