Cooperară moldo-americană în domeniul apărării, discutată la Minister

14 mar. 18:00   Societate
1666 0

Șeful Marelui Stat Major, comandant al Armatei Naționale, general de brigadă Eduard Ohladciuc, a avut, astăzi, o întrevedere cu șeful Direcției pentru planuri, politici și strategie al Comandamentului SUA în Europa, general maior Daniel Lasica, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău.

În cadrul întrevederii, la care au participat și specialiști din subdiviziunile Ministerului Apărării și Marelui Stat Major, oficialii militari au discutat despre stadiul actual al relațiilor de colaborare bilaterală pe domeniul de apărare, asistența acordată, de-a lungul anilor, de partea americană în cadrul diferitor programe și proiecte de interes comun.

Totodată, dialogul s-a axat pe expertiza oferită în implementarea reformei militare, elaborarea documentelor de politici, pregătirea efectivului Armatei Naționale în diferite domenii în cadrul cursurilor specializate și exercițiilor multinaționale desfășurate atît pe teritoriul Republicii Moldova, cît și peste hotare. Părțile s-au referit, în special, la asistența acordată țării noastre în contextul parteneriatului dintre Garda Națională a Carolinei de Nord și Armata Națională, inclusiv în domeniul instruirii de profil.

De asemenea, un accent aparte în discuție s-a pus pe pregătirea militarilor moldoveni în contextul participării în operații de menținere a păcii sub egida ONU, NATO și UE, precum și sprijinul continuu oferit contingentelor Armatei Naționale la detașarea în misiunea internațională de menținere a păcii KFOR din Kosovo.

1
0
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий