Controversatul om de afaceri Adrian Nichifor rămîne după gratii

11 ian. 16:41   Societate
2088 0

Omul de afaceri Adrian Nichifor, condamnat în 2011 la 17 ani de închisoare pentru omorul fratelui fostului şef al poliţiei din Nisporeni, rămîne în continuare după gratii. Decizia irevocabilă a fost pronunțată astăzi de Curtea de Apel Bălți. Judecătorii au respins cererea lui Adrian Nichifor, cu privire la aplicarea actului de amnistie.

Avocatul învinuitului, Ilie Gîlcă, a declarat că va ataca decizia la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

„Toate demersurile apărării care au fost înaintate au fost abuziv respinse. Cauza a fost examinată fulgerător, cu o viteză de neconceput pentru sistemul judecătoresc al Republicii Moldova. Este un dosar politic, este influența politicului aici sută la sută”, a declarat pentru nordnews Ilie Gîlcă, avocat.

Adrian Nichifor era cît pe ce să revină acasă. Acesta a fost eliberat înainte de termen pe data de 20 decembrie a anului trecut, după ce magistrații Judecătoriei Soroca au admis cererea înaintată de unul dintre avocații acestuia în legătură cu aplicarea amnistiei. Astfel, lui Nichifor i-a fost redusă pedeapsa de închisoare cu 3,5 ani. Doar că în aceeași zi, Adrian Nichifor a fost reținut într-un dosar de corupere activă, scrie Noi.md cu referire la realitatea.md.

Acesta i-ar fi promis psihologului de la Penitenciarul nr.15 o recompensă de pînă la 5000 de euro ca să-i atribuie calificativul „mediu” al riscului de recidivă pentru că avea deja calificativul „ridicat” și nu putea spera la amnistie.


„El se deține pe alt dosar, lui i-au mai intentat încă două cauze penale. Sfîrșit eu nu văd, început este, dar sfîrșit nu”, a adăugat avocatul.

Amintim că în 2010, Adrian Nichifor, înarmat cu un automat Kalașnikov l-a omorît cu cruzime pe fratele fostului comisar din Nisporeni, Iurie Parlici.

Totodată, Adrian Nichifor figurează și în alt dosar. Pe 25 noiembrie 2021, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a dispus reluarea urmăririi penale pe dosarul „7 aprilie” 2009 în urma unei sesizări a deputatului Lilian Carp. Demersul lui Robu are la bază declarațiile finului lui Adrian Nichifor, Boris Sprîncean, precum că în casa nașului său a văzut arme care urmau să fie folosite împotriva protestatarilor.

1
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?