TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Controlul comun la frontiera moldo-ucraineană s-ar putea extinde și la un alt punct de trecere

Controlul comun la frontiera moldo-ucraineană s-ar putea extinde și la un alt punct de trecere

Controlul comun la frontiera moldo-ucraineană s-ar putea extinde și în punctul de trecere ”Otaci-Moghiliov-Podolsk”.


Astfel, persoanele și mărfurile ar urma să fie supuse unui singur filtru de control, fie pe teritoriul țării noastre, fie pe partea ucraineană, ceea ce ar simplifica traversarea frontierei și ar reduce timpul de așteptare în vamă.


Procedurile care urmează a fi parcurse și costurile aferente lucrărilor de reconstrucție a postului au fost discutate în cadrul unei reuniuni ai reprezentanților Serviciului Vamal, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) cu reprezentanți ai autorităților ucrainene.


În cadrul ședinței grupului de lucru, desfășurată în postul vamal „Otaci-Moghiliov-Podolsk”, părțile implicate au analizat perspectivele de aplicare a acestui mecanism de cooperare transfrontalieră, care ar putea fi organizat conform principiilor „Ghișeului Unic” și „O singură oprire”. În acest fel, autoritățile de resort urmăresc atît fluidizarea traficului, cît și diminuarea eventualelor fraude sau incidente de integritate.


De rînd cu obiectivele menționate, ar urma să fie reconstruite și căile de acces, care fac legătură dintre postul vamal „Otaci” cu arterele naționale, fiind, totodată, evaluată posibilitatea amplasării unui post de inspecție la frontieră al ANSA, în vederea vămuirii mărfurilor supuse controlului fitosanitar.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load