X 
Incendii stiri: 690
Cazul Șor stiri: 590
Preşedintele stiri: 3734

Controlul comun la frontiera Leușeni-Albița a fost testat cu succes

11 apr. 09:45   Societate
2561 1

Autoritățile de frontieră și vamale din Republica Moldova și România au pus în aplicare, în regim de testare, controlul coordonat în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, pe teritoriul României.

Pe durata exercițiului de testare, procedurile de control la traversarea frontierei de stat, pe direcția de ieșire din Republica Moldova, au fost efectuate în cadrul infrastructurii punctului de trecere a frontierei Albița, amplasat pe teritoriul României, transmite Noi.md.

Exercițiul s-a încheiat cu succes, fără ca traversarea frontierei de stat să fie îngreunată, anunță Poliția de Frontieră.

În continuare, se vor face ultimele ajustări ale infrastructurii necesare, dar și a procedurilor interne pe partea română pentru intrarea în vigoare a Acordului bilateral.

Menționăm că acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind controlul coordonat în punctul de trecere al frontierei Leușeni-Albița, pe sensul de intrare în România, a fost inițiat din nevoia ambelor state de a avea mecanisme noi și complexe, pentru asigurarea securității frontierelor și pentru a rezista provocărilor aduse de război.

1
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?