Coronavirus stiri: 8212
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 926

Contribuția R.Moldova la securitatea regională discutată cu membrii Parlamentului European

16 iun. 17:30   Societate
1540

Astăzi, 16 iunie, Secretarul general al MAI, Serghei Diaconu, a avut o întrevedere cu delegația Parlamentului European din cadrul Comitetului de Dezvoltare, condusă de Monica Silvana Gonzales.

Discuțiile s-au axat pe acțiunile întreprinse în managementul crizei regionale, gestionarea fluxului de refugiați, dar și necesitățile instituționale în vederea asigurării sustenabilității acțiunilor desfășurate din perspectiva securității frontierelor, ordinii publice, siguranței cetățenilor.

Secretarul general a prezentat riscurile și amenințările la adresa securității și ordinii publice în contextul regional actual, necesitatea actualizării planurilor de contingență pe diverse paliere, dar și angajamentul Republicii Moldova de a contribui la protecția securității europene, sporind reziliența față de diferite forme ale criminalității organizate transfrontaliere.

„Războiul nu înseamnă doar probleme umanitare, de ordin social și economic, dar și oportunități pentru elementele criminale de a-și intensifica activitatea. De aceea, este extrem de important ca pe lîngă suportul financiar destinat gestionării fluxului de refugiați, să fim susținuți în eforturile noastre de a garanta securitatea și liniștea cetățenilor noștri, dar și a cetățenilor din spațiul european”, a menționat Serghei Diaconu.

„Sîntem de acord – componenta umanitară nu trebuie separată de cea de securitate. Vom oferi tot suportul necesar în domeniile pe care le veți puncta drept prioritare”, a menționat Monica Silvana Gonzales.


Oficialii europeni au reiterat admirația pentru eforturile întreprinse de Ministerul Afacerilor Interne și autoritățile naționale în gestionarea exemplară a crizei refugiaților.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав