COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3017

Contractul cu BEI pentru finanțarea proiectului ”Livada Moldovei” a fost extins

21 oct. 16:22   Societate
971 0

Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru realizarea proiectului ”Livada Moldovei” a fost extins pînă la 27 mai 2023.

Legislativul a aprobat, în două lecturi, proiectul de ratificare a amendamentelor la Contractul de finanțare și la Scrisoarea de însoțire.

Modificările operate au ca scop implementarea cu succes a proiectului ”Livada Moldovei” si valorificarea resurselor BEI destinate restructurării sectorului horticol și vitivinicol al Republicii Moldova, transmite Noi.md.

În conformitate cu amendamentul la Contractul de Finanțare, BEI va oferi sumele nedebursate din creditul pentru realizarea proiectului în circa 35 de tranșe.

Resursele sînt destinate modernizării și restructurării lanțului valoric al sectorului horticol al Republicii Moldova prin facilitarea accesului la resursele creditare și de leasing oferite de BEI.


Se urmărește tehnologizarea și mecanizarea proceselor de producere primară prin promovarea metodelor intensive și super-intensive de producere a fructelor, dotarea cu sisteme de irigare și anti-grindină, modernizarea și tehnologizarea proceselor post-recoltare și de procesare, dezvoltarea pepinierelor pentru producerea materialului săditor autohton, diversificarea piețelor de desfacere.

Contractul de finanțare cu BEI pentru realizarea proiectului ”Livada Moldovei” a fost semnat pe 31 iulie 2014. Valoarea acestuia constituie 120 de milioane de euro. Termenul contractului a expirat la 23 mai 2021, iar extinderea acestuia s fost necesară în vederea valorificării integrale a împrumutului oferit. Obiectivul final al proiectului este dezvoltarea durabilă a sectorului horticol și vitivinicol al Republicii Moldova prin promovarea exportului de produse cu valoare adăugată.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X