Contrabandă de milioane de lei: Șef de Sector al Poliției de Frontieră, reținut

Contrabandă de milioane de lei: Șef de Sector al Poliției de Frontieră, reținut

Activitatea infracţională a unei grupări, specializate în contrabandă cu ţigarete în proporţii deosebit de mari, în sumă de peste 3200000 lei, destinate scoaterii prin contrabandă spre România a ajuns în vizorul oamenilor legii.


Grupul avea un plan bine determinat de activitate infracțională, cu desemnarea rolurilor şi funcțiilor membrilor grupului, în cadrul căruia revenindu-le rolurile de aprovizionare, împachetare, transportare a produselor de tutun.


În flagrant au fost depistate 80 000 pachete de ţigări, cu timbru de acciz al Republicii Moldova, două bărci gonflabile de model „Aqua Storm”, lanterne, staţii radio, binoclu, unităţi de transport destinate săvîrşirii infracţiunii. La reţinerea persoanelor implicate, care nu s-au supus somaţiilor legale, ofiţerii au tras mai multe focuri de armă.


Concomitent, conform operaţiunii declanşate, în diferite localităţi ale raionului Edineț au fost efectuate simultan 11 percheziţii în locuinţele, depozitele şi autoturismele persoanelor implicate in schemă infracţională. 


În rezultatul operaţiunii au fost reținute trei persoane pentru 72 de ore, inclusiv organizatori, cît și un șef de Sector al Poliției de Frontieră, fiind ridicate în total 80 000 pachete de ţigări, două microbuze utilizate pentru săvîrşirea infracţiunii, două bărci gonflabile cu motoare, lanterne, staţii radio și binocluri.


Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală au fost posibilă stabilirea și altor persoane, membre a grupului infracțional, care au reușit să se ascundă de la fața locului, folosindu-se de vizibilitatea redusă, însă urmează a fi reținute.


În caz de condamnare, aceștia riscă închisoare pe un termen de la 3 la 10 ani.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load