Contrabanda cu 3,8 milioane de țigarete: Un membru al grupului, pe banca acuzaților

31 oct. 2022,, 10:58   Societate
1436 0

Procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a dosarului de învinuire a primului membru al grupului infracțional reținut în august 2022, în cazul contrabandei cu cele 3,8 milioane de țigarete, la punctul de trecere a frontierei Vulcănești-Vinogradovca.

Potrivit estimărilor, costul capturii de țigarete depășește suma de 5.000.000 lei. Învinuitul este șoferul mijlocului de transport cu pricina, care la controlul vamal nu a declarat lotul de țigarete. Acesta este originar din orașul Vulcănești, are vîrsta de 39 de ani și este cel mai tînăr din cei nouă membri ai grupului infracțional, reținuți peste ceva timp și care sînt în continuare cercetați penal de către procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații. Dintre aceștia, trei sînt anunțați în căutare.

Anterior, învinuitul a fost plasat în arest la domiciliu, iar Curtea de Apel Cahul a respins solicitarea procurorilor PCCOCS de plasare a acestuia în arest preventiv.

Urmărirea penală continuă în privința persoanelor identificate, inclusiv în scopul deconspirării altor membri ai grupului infracțional, timp în care aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий