Continuă indexarea depunerilor bănești la Banca de Economii

Continuă indexarea depunerilor bănești la Banca de Economii

Indexarea depunerilor populației la Banca de Economii continuă și în 2019, transmite Noi.md.


În acest an, sumele indexate la etapa a doua vor fi achitate deponenților Băncii de Economii născuţi în anii 1942 – 1947. Totodată, va continua plata sumei indexate aferente primei etape, celor deponenți, care din diferite motive nu au ridicat indexarea în anii precedenți.


După cum a relatat Ministerul Finanțelor, o astfel de decizie a luat astăzi guvernul, aprobînd categoriile de vîrstă ale deponenților Băncii de Economii pentru plata sumei indexate în acest an.


În Bugetul de stat pentru anul curent sînt prevăzute circa 50 mil. de lei pentru compensarea pierderilor la depunerile băneşti ale cetăţenilor la ”Banca de Economii”.


Cabinetului de Miniștri a luat această decizie ținînd cont de decizia Comisiei Centrale pentru Indexarea Depunerilor cetățenilor, care a stabilit anterior categoriile de vîrstă (1942-1947) pentru plata sumei indexate la etapa a doua în anul 2019.


Trebuie de menționat faptul că, în anul 2018, au primit sume indexate la a doua etapă, deponenții Băncii de Economii născuți pînă în anul 1941 inclusiv.
Achitarea sumelor indexate se va efectua prin intermediul Întreprinderii de Stat ”Poșta Moldovei”.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load