X 
Arşiţa stiri: 175
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Continuă dezvoltarea în domeniul de aplicare a aparatelor de zbor fără pilot

22 sep. 2022,, 22:00   Societate
2536 0

Încă 20 de polițiști și polițiste de frontieră au fost instruiți în domeniul de ,,Operare a dronelor”. Cursul de instruire s-a desfășurat în perioada 19-20 septembrie 2022, în cadrul Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei.

Formatorii cursului au fost polițiștii de frontieră care anterior au preluat bunele practici de la colegii de peste hotarele țării. Astfel, aceștia au predat ore teoretice despre evoluția cadrului normativ aferent aparatelor de zbor fără pilot, condițiile generale de utilizare a aparatelor de zbor fără pilot, precum și domeniile de utilizare.

Totodată, au fost desfășurate exerciții practice privind modul de utilizarea a aparatelor de zbor fără pilot, pilotarea și elementele de bază a acestora, inclusiv efectele condițiilor climaterice asupra dronelor. La fel, polițiștii de frontieră au învățat corectitudinea atingerii locațiilor cu acces limitat și asigurarea că nu există conflicte cu alte operațiuni de zbor civile.

Menționăm că Poliția de Frontieră este în continuă dezvoltare și modernizare prin preluarea și implementarea standardelor UE, iar punerea în aplicare a noului sistem de supraveghere a frontierei de stat cu aparatele de zbor fără pilot, va contribui la creșterea capacității de reacție și intervenție în cadrul misiunilor specifice privind supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și prevenirea criminalității transfrontaliere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав